Over ons

Over ons

Een stukje geschiedenis

Het atelier in de Brusselse wijk Sint-Katelijne is de plek waar cacaobrander-chocolatier Frederic Blondeel in 2013 zijn eigen ‘bean to bar’-chocoladeproductie begon. Na zijn vertrek besloot het team om de fakkel zelf over te nemen. Uit hun ervaring en expertise werd een gloednieuw concept geboren: pure chocolade van zuivere origine, onder de nieuwe merknaam Atelier Sainte Catherine.

ATELIER SAINTE CATHERINE

Vanuit dit eigen concept ontwikkelde Atelier Sainte Catherine het chocoladeassortiment ‘Pure Origine’. Bij de bereiding van de chocolades gaan de chocolatiers zorgvuldig te werk, zodat de originele aroma’s van de cacao optimaal bewaard blijven. De bonen zijn afkomstig van voortreffelijke gebieden en voor elke chocoladesoort worden uitsluitend cacaobonen van één en dezelfde plantage gebruikt. Het typerende karakter van het ‘terroir’ proeft u dus in de chocolade, en elke chocolade in het assortiment is uniek. De smaak wordt bepaald door de bodem, het lokale klimaat en het oogstjaar.

Om op nog meer manieren te kunnen genieten van de delicate aroma’s van deze uitzonderlijke bonen, werken we momenteel aan een nieuw concept: Bean-to-Ganache, een assortiment ‘Pure Origine’ ganaches.